Lavendel Olie

Artikelnummer: 8438477598416
Artikel 4 van 9
€ 11,99 (inclusief btw)
Voorraad 10 stuks

Lavendel olie is waarschijnlijk een van de meest gebruikte olie van de wereld.

In Spanje gebruiken de mensen meestal lavendelolie om de muggen te weren. Bijna iedereen heeft op zijn of haar terras een flesje met lavendel olie staan. Niet alleen om muggen te verjagen helpt deze olie maar ze heeft ook andere eigenschappen zoals:

  • Werkt reinigend.
  • Is ontspannend en rustgevend.
  • Helpt om pijn te verlichten bij migraine.
  • Veel mensen die in Frankrijk op vakantie gaan kopen daar de zakjes met gedroogde lavendel die zo heerlijk geuren. Onze moeders hingen in de kledingkast zakjes met gedroogde lavendel om een verfrissende geur te krijgen. Ook lavendelzeep is heel goed om bacteriën te doden. Vroeger hadden veel vrouwen in de handtas een flesje met lavendel eau de cologne. Bij hoofdpijn werden dan een paar druppels op een zakdoekje gedaan en daarmee werd over het hoofd gewreven.
  • De etherische olie van lavendel kan worden gebruikt als antisepticum


Het ontsmetten van het lichaam wordt antisepsis genoemd (van het Oud-Griekse anti = tegen en sèpoo = doen rotten). Antisepsis is alleen van toepassing op levende weefsels. Desinfectie daarentegen betreft de behandeling van levenloze materialen zoals instrumenten, oppervlakken en water omvat. Het bestrijden van micro-organismen op de handen in de zorg geschiedt met een handalcohol. Dit wordt wel gezien als desinfectans aangezien 99,999% van alle micro-organismen hierbij worden gedood.


Hoe gebruik je etherische olie?

Er zijn meerdere manieren hoe je kunt genieten van etherische oliën. Etherische oliën zijn heel divers te gebruiken, lees hieronder hoe.

Etherische olie een oliebrandertje

Oliebranders gebruik je om olie in te verdampen. In de oliebrander doe je 1 tot 3 druppels olie, verdund met water. Onder de olie zet je een waxinelichtje. Door de vlam van het waxinelichtje zal de etherische olie als damp door de lucht verspreiden.

Etherische olie een Aroma/Geur steentje

Aroma/geur steentje gebruik je om olie in te verdampen. In de aroma/geur steentje doe je 1 tot 3 druppels olie. Onder het steentje zit een schoteltje. Door het steentje zal de etherische olie door de lucht worden verspreid.

Maak een eigen spray

Maak zelf een spray door een plantenspray te vullen met een aantal druppels etherische olie en water. Spray hier vervolgens mee in de lucht en je hebt een lekker ruikende luchtverfrisser.

Massage met een dragerolie

Je kunt etherische oliën verdund op je huid masseren voor een geneeskrachtige werking. Gebruik altijd een dragerolie om de etherische olie mee te verdunnen. Als dragerolie kan je elke plantaardige of notenolie gebruiken Kokos, amandel of olijfolie zijn uitstekende oliedragers.

In bad

Ook in bad kan je genieten van etherische oliën. Voeg hiervoor een paar druppels van je favoriete olie toe aan je bad.

Een kompres

Veel etherische oliën kunnen je helpen met bepaalde kwalen. Hiervoor kan je een kompres aanmaken. Een kompres maken doe je door 5 tot 10 druppels water aan een bak met warm water toe te voeg. Dompel hier een washandje in, wring het uit en je hebt een kompres.

Heeft u verder nog vragen over ons product wij horen het graag van u.

© 2021 - 2024 SoWiRo.com | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel