Mirre olie

Etherische geur olie

Artikelnummer

8438477595415 

Verzendkosten

€ 3,95 

Standaard levertijd

3 werkdagen

€ 6,99
Prijs per stuk

Voorraad : 47

Het aantal Spaarpunten dat je voor dit product ontvangt is 6
Aantal: 
Bestellen

| Meer

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Mirre of Myrrhe is de hars van verschillende struiken of bomen die vooral in Jemen, Ethiopië en Somalië in het wild voorkomen en tot de Burseraceae familie behoren.

De meest bekende soorten zijn de Commiphora myrrha, Commiphora momol en Commiphora abyssinica. Het zijn stevige bladverliezende struiken met kromme stekelige takken. De plant bloeit na de regenperiode maar kort en vormt dan kleine roodbruine bessen.
In de kuststreken rond de Rode Zee wordt de hars van verschillende soorten al vele honderden jaren commercieel verzameld en als Mirre verhandeld.

Commiphora myrrha, die de echte Mirre levert wordt gecultiveerd in Kenia, Tanzania, in de drogere gebieden van Zuid- en West India, Ethiopië en andere Noord-Afrikaanse landen.

Myrrhe werd voor het eerst 3700 jaar geleden genoemd, het is daarmee het oudst bekende parfum. Samen met Wierookhars werd het naast goddienstige rituelen ook voor behandeling van de vele kwalen gebruikt.

De Sumeriërs moeten al in 3500 voor Chr. een vorm van destillatie gekend hebben.

Er zijn in Mesopotamië medische teksten gevonden die stammen uit 1700 voor Chr. waarin o.a. het gebruik als mondverzorging in combinatie met aluin vermeld werd. Mirre werd in alle oude beschavingen gebruikt voor het desinfecteren en genezen van wonden. Griekse soldaten hadden een flesje Mirre bij zich om wonden te reinigen en sneller te laten genezen.
Bij de Egyptenaren heette de hars antyw en werd gebruikt voor het balsemen der doden en samen met honing toegepast in pleisters voor de verzorging van wonden.

In de traditionele Chinese geneeskunde wordt het niet alleen gebruikt bij wonden en bloedingen, maar ook bij de behandeling van zweren, aambeien en vrouwenkwaaltjes. Vaak wordt Mirre aan het vee gevoerd omdat het de melkproductie en kwaliteit gunstig zou beïnvloeden.
Zo als ook in Somalië waar het aan kamelen gegeven wordt om de melkopbrengst te verhogen. In dit land wordt het ook toegepast bij de behandeling van geslachtsziekten.

In alle culturen is Mirre-rook een belangrijke insectenbestrijder en vindt het toepassing bij meditatie en godsdienstige rituelen.

 

Psychische effecten van Mirre etherische olie

Mirre is verfrissend en verkwikkend, harmoniseert wisselende stemmingen. Heeft een verzachtende werking bij boosheid en verbetert het humeur.

Geeft energie bij oververmoeidheid. Mentaal heeft Mirre olie ook een sterke zuiverende werking. Steunt bij angsten en obsessies, het stimuleert om met zichzelf in het reine te komen. De olie is ook zeer geschikt bij meditaties.

Het beste werkt Mirre op de psyche als je een paar druppels verdampt in een aromadiffuser.

 

 

Lichamelijk gebruik:

Mirre etherische olie kan helpen  bij bronchitis, verkoudheid, griep en neusverstopping want het geeft verlichting bij luchtwegproblemen.  Ook zeer geschikt in huidverzorgingsproducten want het werkt reinigend en zuiverend op de huid.

Vanwege de milde werking is Mirre etherische olie zeer geschikt voor de behandeling van hoesten en borstklachten bij kinderen vanaf 5 jaar. De olie is vooral effectief bij verdampen en inhaleren

Gebruik in de aromatherapie:

acne, open/grove poriën, chronisch hoesten,  infecties, sinusitis, hoofdpijn, verslijmde luchtwegen, bronchitis, griep, verkoudheid, neusverstopping, slijmvliesontsteking, krampen, oververmoeidheid, aambeien, obsessies.

Let op: altijd verse olie gebruiken, geoxideerde olie kan de huid irriteren. niet gebruiken tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap. niet gebruiken bij kinderen onder 5 jaar. Voorzichtig bij spastische luchtwegproblemen. 

 

Mirre olie kan je goed combineren met de volgende etherische oliën: Arveden,Bergamot, Citroen, Cypres, Gember, Kruidnagel, Lemongrass, Laurier, Lavendel,Limoen, Rozemarijn, Rozenhout, Scharlei en Tea Tree.

Gebruik van Mirre etherische olie:

Bij bronchitis: Voeg 10 druppels Mirre, 20 druppels Niaouli en 5 druppels Citroen toe aan 50 ml. zoete amandel olie. Met dit mengsel de rug en borst insmeren. Of doe dit in een 50 ml. roll on stick voor makkelijker gebruik. 

Griep:  Meng 2 druppels Mirre, 2 druppels Den en 2 druppels Citroen met een beetje melk, een lepel dode zeezout/bitterzout of een lepeltje honing.

Dit toevoegen aan een goed warm bad en 20 minuten baden. Regelmatig herhalen tijdens de griep periode.

Luchtverfrisser bij onaangename geurtjes: neem een sprayflacon van 50 ml. vul deze met wodka en voeg hier 10 druppels Mirre en 5 druppels Lemongrass aan toe. Spray in een rokerige ruimte of na het koken in de keuken en de ruimte ruikt weer fris.

Verdampen voor een goede nachtrust: 3 druppels Mirre en 3 druppels Nardus (Jatamansi) in een aroma nachtlampje kalmeert en zorgt voor een goede nachtrust.

Sinusitis: Maak een inhaler van een klein 10 ml. glasflesje, doe hierin een theelepel zeezout en voeg 20 druppels Mirre met 20 druppels Ravensara en 20 druppels Pepermunt Eucalyptus toe. Inhaleer regelmatig.

Mirte verdampen is effectief bij hoofdpijn, keelpijn en sinusitis.

Sorteren op:

J B. Kroes - 31-03-2017 12:43

Erg goed voor de gezondheid!

j. muller - 01-10-2014 23:05

Mirre olie, heerlijke geur!
Prettige afhandeling levering product.

Aantal

Prijs per stuk (incl. btw)

1 of meer

€ 6,99

2 of meer

€ 8,59

3 of meer

€ 8,03

4 of meer

€ 7,52

5 of meer

€ 6,72

10 of meer

€ 6,05

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.