Lotus olie Lotus olie
Lotus olie Lotus olie
Lotus olie
1 Review | Review toevoegen
Etherische geur olie

Artikelnummer

8438477586215

Verzendkosten

€ 4,95

Standaard levertijd

2 werkdagen

€ 10,99
Prijs per stuk

Voorraad : 10

Het aantal Spaarpunten dat je voor dit product ontvangt is 10
Aantal: 
Bestellen
 

| Meer

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Lotus heeft een warme kruidige zinnelijke geur.
De Lotus werd in het oude Egypte en nu nog in India als heilige bloem vereerd. De indische godin Lakshmi werd vaak afgebeeld met een Lotusbloem in de hand.
Lotus is de ideale etherische olie voor workaholics want als geen ander laat hij lichaam en geest tot rust komen. Vooral bij stress helpt de Lotus geur olie lichamelijke en geestelijke harmonie te vinden.

Het is belangrijk op de dosering te letten 2 - 3 druppels Lotus (5 %) in 100 ml basis masage olie of handwarm water is de juiste verhouding voor evenwicht en harmonie. 10 druppels in 100 ml basis masage olie of handwarm water hebben echter een verdovende werking.
Lotus vermindert rimpels, roodheid en irritaties. De olie reinigd de huid en stimuleert vorming van nieuw weefsel.
De Lotusgeur opent onze geest en centreert ons. Hij helpt bij mentale uitputting en geestelijke oververmoeidheid. Onrustige gedachten, angst voor de volgende dag en nachtmerries kan hij met zachte hand oplossen. Hij sterkt onze innerlijke kracht en maakt ons zelfbewuster. Zijn fijne geur inspireert ons to tot creatief handelen.
Geen andere plant is zo met spirituele symboliek beladen als de Lotus. Geboren in de modder groeit de plant naar de oppervlakte waar de bladeren en bloemen op het water zweven. Niets kan haar zuiverheid teniet doen. De bloem zelf ontspruit uit de navel van de good Vishnu. En zo worden vele goden en profeten met een Lotusbloem in de hand afgebeeld.
De Lotus symboliseert de Reinheid, de helderheid van Geest, de Waarheid van de ons geopenbaarde goden. Hij staat voor de levensloop die uit wedergeboorte, vruchtbaarheid, welstand en beeindiging van het menselijke leven bestaat. Zijn geur drukt tegelijkertijd het verleden, het heden en de toekumst uit.
De guer van Lotusolie brengt beelden uit het verre verleden in herinnering en kan zo diepliggende blokkades opheffen. Hij verdiept de meditatie en het is eenvoudig in trance te geraken, de Lotusgeur beroert ons binnenste en brengt het diepverborgene aan de oppervlakte.
 

Hoe gebruik je etherische olie?

Er zijn meerdere manieren hoe je kunt genieten van etherische oliën. Etherische oliën zijn heel divers te gebruiken, lees hieronder hoe.

Etherische olie een oliebrandertje

Oliebranders gebruik je om olie in te verdampen. In de oliebrander doe je 1 tot 3 druppels olie, verdund met water. Onder de olie zet je een waxinelichtje. Door de vlam van het waxinelichtje zal de etherische olie als damp door de lucht verspreiden.

Etherische olie een Aroma/Geur steentje

Aroma/geur steentje gebruik je om olie in te verdampen. In de aroma/geur steentje doe je 1 tot 3 druppels olie. Onder het steentje zit een schoteltje. Door het steentje zal de etherische olie door de lucht worden verspreid.

Maak een eigen spray

Maak zelf een spray door een plantenspray te vullen met een aantal druppels etherische olie en water. Spray hier vervolgens mee in de lucht en je hebt een lekker ruikende luchtverfrisser.

Massage met een dragerolie

Je kunt etherische oliën verdund op je huid masseren voor een geneeskrachtige werking. Gebruik altijd een dragerolie om de etherische olie mee te verdunnen. Als dragerolie kan je elke plantaardige of notenolie gebruiken Kokos, amandel of olijfolie zijn uitstekende oliedragers.

In bad

Ook in bad kan je genieten van etherische oliën. Voeg hiervoor een paar druppels van je favoriete olie toe aan je bad.

Een kompres

Veel etherische oliën kunnen je helpen met bepaalde kwalen. Hiervoor kan je een kompres aanmaken. Een kompres maken doe je door 5 tot 10 druppels water aan een bak met warm water toe te voeg. Dompel hier een washandje in, wring het uit en je hebt een kompres.

Heeft u verder nog vragen over ons product wij horen het graag van u.
 

Sorteren op:

P.J.. Markus - 29-11-2017 12:22

Heerlijke lucht. Wordt er rustig van.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies

Leuke Actie 

 U krijgt van 1 januari 2023 t/m 31 december 2023
10% korting
met actiecode
"LeukeActieE23"

+

Elke 100ste bestellende klant van
de maand, krijgt zijn
volledige aankoopbedrag retour