Puur Natuurlijke shampoo Puur Natuurlijke shampoo Puur Natuurlijke shampoo Puur Natuurlijke shampoo Puur Natuurlijke shampoo Puur Natuurlijke shampoo Puur Natuurlijke shampoo Puur Natuurlijke shampoo Puur Natuurlijke shampoo Puur Natuurlijke shampoo
Puur Natuurlijke shampoo Puur Natuurlijke shampoo Puur Natuurlijke shampoo Puur Natuurlijke shampoo Puur Natuurlijke shampoo Puur Natuurlijke shampoo Puur Natuurlijke shampoo Puur Natuurlijke shampoo Puur Natuurlijke shampoo Puur Natuurlijke shampoo
Puur Natuurlijke shampoo
4 Reviews | Review toevoegen
Onze geweldige puur natuur shampoos. 250ml tijdelijk 50ml gratis

Artikelnummer

8438477603011

Verzendkosten

€ 3,95

Standaard levertijd

3 werkdagen

€ 9,99
€ 5,99
Prijs per stuk

Voorraad : 259

Het aantal Spaarpunten dat je voor dit product ontvangt is 5
Aantal: 
Bestellen
 

| Meer

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Deze 2in1 (shampoo + douchegel) is 100% Natuurlijke shampoo die je haar gezond, sterk, veerkrachtig en weelderig glanzend maakt. Met etherische olie uit verschillende plantensoorten dat tot diep in de kern versterkt en herstelt, haaruitval vermindert en de hoofdhuid revitaliseert.
 • Amber: met toevoeging - etherische amber olie - ze geeft een warm en weldadig gevoel, het reiningt de huid en voorkomt veel huidproblemen.
 • Anti MUG: met toevoeging - anti mug concept - ze zorgt voor een heerlijke zachte geur van hamam en limoen, waardoor de muggen niet meer bij u in de buurt willen komen. voor extra lange werking gebruikt u onze anti mug lotion. hierdoor wordt uw huid soepel en zacht.
 • Lavendel: met toevoeging - etherische lavendel olie - ze maakt de huid zacht en elastisch en onspant lichaam en geest
 • Geranium: met toevoeging - etherische geranium olie - ze werkt anti-depressief, adstringerend en ontstekingswerend, bovendien wondgenezend en schimmelwerend, Daarnaast werkt geranium etherische olie bloedsuikerverlagend en ontwaterend en ook bij problemen van de huid is geranium een aan te raden shampoo, of je nu een vette of een droge huid hebt geranium zal de talgproductie harmoniseren. Bij sinaasappelhuid omdat geranium ontwaterend en ontgiftend werkt. Winter handen en voeten, koortsuitslag allemaal klachten die je met geranium kan aanpakken.
 • Groene appeltjes: met toevoeging - etherische groene appeltjes olie - ze zorgt voor zacht haar met natuurlijke glans.
 • Jasmijn: met toevoeging - etherische jasmijn olie - ze zorgt voor klitloos zacht haar met een parelmoer glans, zeker geschikt voor mensen met lange haren.
 • Kokos: met toevoeging - etherische kokos olie - ze zorgt voor een tevreden gevoel van geluk.
 • Menthol: met toevoeging - etherische eucalyptus olie en menthol kristallen - ze zorgt ervoor tot diep in de kern versterkt en herstelt, haaruitval vermindert en de hoofdhuid verfrist.
 • Naturel: geen toevoeging - gewoon goede 2in1 shampoo zonder extra etherische geur olien aan toegevoegd.
 • Spa: met toevoging - etherische eucalyptus olie - ze zorgt ervoor tot diep in de kern versterkt en herstelt, haaruitval vermindert.
 • RozenMusk: met toevoging - etherische zoete rozen olie en Musk olie - dat tot diep in de kern versterkt en herstelt, haaruitval vermindert en de hoofdhuid revitaliseert.
 

Waarom SoWiRo.com shampoo?

Al onze zepen in vaste vorm en vloebare vorm zijn beter dan alcohol tegen het virus CORONA.  Lees dit artikel vermeld bij wetenschap in beeld. Al onze shampoos zijn 100% puur natuur en werken dus uitstekend tegen Corona!

In gewone shampoos zitten een heleboel chemicaliën. Deze smeer je in je haar en komen op je hoofdhuid of op je lichaam. Enkele schadelijke stoffen die in shampoos zitten zoals glycol, petroleum derivaten, propyleenglycol, siliconen en sodium lauryl sulfate kunnen de huid uitdrogen, poriën verstoppen, de celgroei verminderen of allergische reacties veroorzaken.

Wanneer je SoWiRo.com shampoo koopt, weet je 100% zeker dat het puur natuur is.

Basis shampoo van SoWiRo.com

 • Kokosmelk
 • Neutrale vloeibare zeep
 • Arganolie
 • Etherische olië (naar keuze: Jasmijn, Groene appel, Kokos, Eucalyptus/Menthol, Mint en Flora (meerdere bloemgeuren))
 • Vitamine E
 
Per wasbeurt heb je ongeveer halve eetlepel nodig, afhankelijk van de lengte van je haar.

Voor meer informatie van 10 veelvoorkomende stoffen in Shampoo en of douchegel’s 

Sodium Laureth Sulfate (SLES) en Sodium Lauryl Sulfate (SLS)

Waarschijnlijk het meest gevaarlijke ingrediënt dat gebruikt wordt in huid- en haarverzorgingsproducten is SLS/SLES. Het is een krachtige detergent die erg goed schuimt en heel goedkoop is. Het wordt daarom gebruikt in 90% van de schuimende cosmeticaproducten, waaronder douchegels, handzeep, tandpasta, shampoo en badschuim. In de industrie wordt dezelfde stof gebruikt in middelen om garagevloeren te reinigen, motoren te ontvetten en auto’s te wassen. SLS is een zeer agressieve reiniger die de natuurlijke beschermlaag van de huid aantast. Gecombineerd in producten met de stoffen DEA, TEA of MEA (wat vaak voorkomt) vormt het nitrosaminen op de huid die carcinogeen zijn en ervoor zorgen dat het lichaam grote hoeveelheden nitraten opneemt. Via de bloedbaan dringt SLS binnen in ogen en organen; het blijft vervolgens langdurig in het lichaam aanwezig. Bij baby’s en kleine kinderen kan het de ontwikkeling van de ogen belemmeren omdat het de eiwitten van de cellen aantast. Verder kan het een ernstig uitgedroogde huid, huidirritatie, allergie en haaruitval veroorzaken. Tot slot is SLS vaak vervuild met 1,4 dioxane (zeer waarschijnlijk menselijk carcinogeen). Parabenen Dit zijn conserveermiddelen, ze doden bacteriën en schimmels en maken zo dat producten langer houdbaar zijn. Ze worden echter door de huid in het lichaam opgenomen en blijven daar actief. Ze werden bij autopsies teruggevonden in tumoren. Bovendien staan parabenen bekend als xeno-oestrogenen; stoffen met een oestrogeen-achtige werking die onze hormoonbalans beïnvloeden en zodoende onvruchtbaarheid, kanker aan het reproductieve systeem, lage spermatelling en vervrouwelijking van mannen kunnen veroorzaken.

Imidazolidinyl Urea en Diazolidinyl Urea

Na parabenen de meest gebruikte conserveermiddelen. Kan van dierlijke afkomst zijn (uit urine en andere lichaamsvloeistoffen). Bij temperaturen boven de 10 graden komt formaldehyde vrij dat de slijmvliezen irriteert, dermatitis kan veroorzaken en bekend staat als carcinogeen (kankerverwekkend). Kan verder het het imuunsysteem aantasten en allergieën, chronische vermoeidheid, hoofdpijn, pijn in de borst, duizeligheid, slapeloosheid en astma veroorzaken. Bovendien is deze stof vaak vervuild met nitrosamine dat eveneens carcinogeen is.

Minerale Oliën (petrolatum, petroleum, paraffinum liquidum)

Oftewel vaseline en paraffine. Afkomstig uit de petrochemische industrie en veel gebruikt in lip- en babyproducten (15% van alle lippenstiften en 40% van alle babylotions en –oliën bevatten petrolatum). Deze stof kan fotosensitiviteit (overgevoeligheid voor licht) veroorzaken en brengt het vochtregulerend vermogen van de huid in de war omdat het haar afsluit. Er kan geen zuurstof meer bij de huid komen en de huid kan ook haar afvalstoffen niet meer afvoeren. Het gebruik van petrolatum leidt op den duur dan ook tot een ongezonde en uitgedroogde huid. Omdat petrolatum vaak vervuild is met PAH (polycyclic aromatic hydrocarbons – gerelateerd aan borstkanker) staat het inmiddels op de lijst van de European Union's Dangerous Substances Directive (UNECE 2004) als een mogelijk menselijk carcinogeen en mag het sinds september 2004 in de EU alleen gebruikt worden in cosmetica als aangetoond kan worden dat de substantie waaruit het geproduceerd is niet carcinogeen was. Petrolatum is ook een xeno-oestrogeen.

PEG's

PEG staat voor polyethyleen glycol. De afkorting wordt meestal gevolgd door een nummer (bijv. PEG 2, PEG 40 etc.). PEG’s zijn synthetische chemicaliën die in cosmetica worden toegepast als reinigende stoffen, emulgatoren, huidconditioners en –bevochtigers. Volgens een rapport van het Cosmetic Ingredient Review (CIR) comité dat gepubliceerd werd in de International Journal of Toxicology bevatten PEG’s verontreinigingen waaronder Ethylene oxide (gerelateerd aan baarmoederhals- en borstkanker, leukemie en hersenkanker), 1,4-dioxane (zeer waarschijnlijk menselijk carcinogeen), Polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs – gerelateerd aan borstkanker), en verder lood, ijzer, kobalt, nikkel, cadmium en arsenicum. PEG’s kunnen de natuurlijke vochtbalans van de huid verstoren, kunnen haar sneller doen verouderen en kunnen u kwetsbaarder maken voor bacteriën.

Propylene Glycol

Propylene Glycol wordt in cosmetica gebruikt om vocht vast te houden, bijvoorbeeld in make-up, shampoo, deodorant, styling mousse, zeep, huidcrème, badschuim, aftershave en babydoekjes. Het heeft echter een zeer uitdrogend en ontvettend effect op de huid en kan irriterend kan zijn voor huid, ogen en longen. Langdurig of herhaald huidcontact kan leiden tot contact dermatitis. De Material Safety Data Sheet waarschuwt voor deze stof als mogelijk mutageen, het kan het reproductieve systeem verstoren en geboorteafwijkingen veroorzaken. Inslikken van de stof kan het centraal zenuwstelsel beïnvloeden en daarmee leiden tot depressie, stuiptrekkingen en coma, het kan invloed hebben op de hersenen, het metabolisme, bloed en ademhaling, het cardiovasculair systeem, het endocrien systeem en het kan leverafwijkingen en nierschade veroorzaken. Wanneer het via huidcontact in het lichaam wordt opgenomen kunnen de effecten hiervan hetzelfde zijn als bij inslikken.

Triethanolamine (TEA)

Deze stof wordt gebruikt in make-up producten als eyeliner, mascara, oogschaduw, blusher en foundation, maar ook in parfums, haarverzorgingsproducten, haarverf en scheerproducten. Het wordt toegepast als emulgator, maar ook om de pH waarde van producten aan te passen. Het is giftig en kan irritatie aan ogen, huid en longen en allergieën veroorzaken. Ook kan de stof vervuild zijn met nitrosaminen, waarvan vaststaat dat ze carcinogeen zijn.

Monoethanolamine (MEA)

Net als DEA een stof die gebruikt wordt om producten goed te laten schuimen. Het ontwricht de hormoonhuishouding en reageert met andere ingrediënten uit producten om zo nitrosaminen te vormen, welke carcinogeen zijn.

Ftalaten

Ftalaten worden gebruikt als weekmakers in plastics (bijvoorbeeld PVC) maar in cosmetica worden ze toegepast als oplos- en fixatiemiddelen, of als geleidingsstof voor geuren en andere cosmetische ingrediënten (zoals in haarspray, deodorant, nagellak en parfum). Ftalaten worden zo veel toegepast dat ze behoren tot de meest voorkomende chemische stoffen in het milieu. Ze worden echter niet gemakkelijk afgebroken en hopen zich op in het milieu en in organismen. Ze zijn zeer giftig voor het waterleven. Sommige ftalaten zijn mogelijk carcinogeen; ze worden in verband gebracht met leverkanker. Voorts verstoren ze de hormoonhuishouding en kan blootstelling aan ftalaten voor de geboorte de ontwikkeling van de mannelijke voortplantingsorganen en de spermaproductie ongunstig beïnvloeden.

Triclosan

Triclosan is een krachtige antibacteriële en schimmelwerende chemische stof die voorkomt in tandpasta, handreinigers, deodorants, zepen en cosmetica. Triclosan wordt geassocieerd met de ontwikkeling van allergieën bij kinderen. Een Noorse studie vond een positieve correlatie tussen allergieën en triclosan niveaus gemeten in  urine van kinderen. De studie wees uit dat triclosan niveaus in de urine in verband konden worden gebracht met verhoogde niveaus van immunoglobuline E (IgE) en rhinitis (verstopte neus / hooikoorts). Gedurende 10 jaar werden 623 urinemonsters verzameld en onderzocht bij het ​​Center for Disease Control en Prevention in Atlanta, USA. Ongeveer 50 procent van de Noorse kinderen had waarneembare niveaus van  triclosan in de urine, bij de Amerikaanse kinderen was dat 80 procent.
Triclosan kan de bacteriële flora veranderen op de huid, in de mond en in de darmen. Een verandering in de bacteriële samenstelling van de “goede” bacteriestammen kan een verhoogd risico op het ontwikkelen van allergieën (hygiëne hypothese) veroorzaken volgens de onderzoekers.
Daarom wordt het gebruik van triclosan en antibacteriële producten over het algemeen in verband gebracht met een verhoogde incidentie van allergieën.

Nanodeeltjes

Nanotechnologie is een techniek die zich bezig houdt met het manipuleren van deeltjes tot enkele honderden nanometers (1 nanometer = 1 miljoenste millimeter). Omdat deze deeltjes andere eigenschappen hebben dan grotere deeltjes, leent de techniek zich voor allerlei toepassingen op het gebied van gezondheidszorg, voeding, milieu en landbouw alsook voor gebruik in cosmetica. Nanodeeltjes worden bijvoorbeeld gebruikt als kleurstof, conserveermiddel of UV-filter. Nanotechnologie wordt inmiddels al op grote schaal toegepast, maar er bestaan zorgen over de veiligheid ervan, omdat er onvoldoende duidelijk is hoe de nanodeeltjes zich gedragen wanneer ze met mens en milieu in contact komen.
 
 
 

Sorteren op:

René - 12-10-2021 20:26

Herlijke verfrissende shampoo

Leslie - 22-05-2021 08:06

Mijn favoriet is rozenmusk, wat een heerlijke shampoo qua geurbeleving en het maakt je haren zacht en glanzend

Hennie - 24-03-2020 16:12

Fantastische Shampoo Jasmijn en voor mijn man Menthol wij zijn heel erg blij dat een vriendin ons hier op wees. zelf heb ik altijd last van verschillende producten, maar nu eindelijk iets goeds gevonden. Het is ook nog eens niet duur!

Michel - 09-08-2018 23:06

Fijne shampoo, lekkere geur, mijn hoofdhuid voelt heerlijk zacht aan. ik ben op het punt gekomen dat ik mijn haar een week lang niet hoef te wassen en dat het dan nog steeds fris, vol volume en niet vet is. Ik heb nu twee dagen SoWiRo's shampoo gebruikt en het is alles behalve vet en vies. De dag hierna ging ik het wel wassen, omdat er toch viezigheid in je haar gaat zitten en omdat ik af en toe stylingproducten gebruik zoals droogshampoo, zeezout spray en volumepoeder. Maar eigenlijk vooral aan het einde van de week, en hele kleine beetjes.

Terwijl ik dit zit te schrijven, leest Wilma mee en zegt hij ‘Hm jouw haar ruikt eigenlijk altijd zoet en lekker.’ Dus, het stinkt gelukkig ook niet �

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies