In heel Nederland rekenend SoWiRo.com bij een bestelling boven € 15,- geen verzendkosten!!
Foto

Etherische olie inwendig gebruiken

Kan je etherische olie inwendig gebruiken?  Mag ik citroen etherische olie in mijn water gebruiken?

Vragen over het innemen van etherische olie. Steeds vaker krijg ik die in mijn inbox. Vooral de vraag of de etherische olie van SoWiRo.com ook ingenomen mag worden. Het antwoord hierop is niet zo eenvoudig.

In eerste instantie, ja je kunt etherische olie inwendig gebruiken.  De etherische olie van SoWiRo.com is biologisch en kan dus ook inwendig gebruikt worden. Net zoals andere goede merken biologische etherische olie.

Maar er zijn een aantal zaken waarmee je rekening moet houden als je etherische olie wilt innemen.

Je kunt namelijk niet zomaar alle etherische olie innemen.

Er zijn echter een aantal bedrijven op de markt zijn die beweren dat hun etherische olie zo zuiver en therapeutisch is, dat je deze altijd zonder problemen kunt innemen. En ook puur op de huid kunt gebruiken.

Helaas is dit een pure marketing- en verkooptechniek en kan zelfs gevaarlijk zijn. Het getuigd ook van weinig kennis van de aromatherapie en brengt het imago van de aromatherapie in gevaar.

Als je zonder een gedegen kennis van aromatherapie etherische olie gaat innemen of puur gebruikt op de huid kan dit leiden tot allergische reacties en irritatie van de slijmvliezen! En in zeldzame gevallen zelfs tot vergifting!

Een etherische olie is een zeer geconcentreerd product, dat met de juiste verdunning veilig in gebruik is en zeer heilzaam kan zijn.  Maar puur gebruikt zonder kennis van zaken kan het ook schade aanrichten.

Als je etherische olie verstandig gebruikt en je hebt er ervaring mee kan je de olie ook inwendig gebruiken. Bijvoorbeeld om mee te koken. Hierover kan je meer lezen in dit artikel, daar vind je ook nog meer informatie over inname van etherische olie.

Kan je dan nooit etherische olie inwendig gebruiken?

Ja, dat kan wel. Als je etherische olie wilt innemen voor bepaalde gezondheidsklachten doe dit dan altijd in overleg met een ervaren aromatherapeut of arts die gespecialiseerd is in aromatherapie. Zij kijken naar je algehele gezondheids toestand en de klachten. En kunnen na een uitgebreid gesprek en onderzoek een goed advies geven.

Etherische olie wordt dan altijd ingenomen verdund in een beetje plantaardige olie.

 

Veilig innemen van etherische olie

Indien met mate en druppelsgewijs toegepast kunnen de volgende etherische oliën ook thuis puur worden ingezet: biologische tea tree en lavendel olie verbeteren de conditie van het tandvlees en helpen tegen blaasjes in de mond (aften).

Pepermunt etherische olie of Menthol kristallen zijn zeer geschikt om de mond te verfrissen.

Je kunt eventueel 1 druppel biologische citroen, limoengrapefruit of sinaasappel olie oplossen in 1 liter water om het water een smaakje te geven. Let wel op: nooit meer dan 1 druppel op 1 liter water en voor je het gaat drinken altijd even schudden want etherische olie en water mengen niet goed met elkaar dus als het water een tijde staat dan drijft de etherische olie weer op het water.  Voor je gaat drinken even goed schudden zorgt ervoor dat de olie zich weer verdeeld en je niet in teveel olie ineens binnen krijgt.

Als je etherische olie inwendig wilt gebruiken zorg er dan altijd voor dat je biologische etherische olie gebruikt. Waarom kan je ook hier lezen.

Zwangerschap en aromatherapie

  18-09-2017  

Er zijn veel verschillende meningen over gebruik van aromatherapie tijdens zwangerschap. Sommige mensen zeggen dat je tijdens de zwangerschap geen enkele etherische olie mag gebruiken en anderen zeggen weer dat je alle etherische oliën veilig kunt gebruiken vanaf de dag van conceptie tot en met de bevalling. Zoals altijd ligt de waarheid waarschijnlijk in het midden. Gebruik in ieder geval altijd 100% natuurzuivere etherische olie. Aromatherapie kan je zeker helpen meer te ontspannen en genieten van je zwangerschap. En biedt een 100% natuurlijke remedie bij zwangerschapskwaaltjes! Echter, enige kennis van aromatherapie en zwangerschap is belangrijk om veilig te werken met etherische oliën als je zwanger bent. Zwangere vrouwen hebben bijna altijd een zeer gevoelige reukzin zodat ze alle krachtige en...

Lees meer

Hydrolaten A-Z

  18-09-2017  

Hydrolaten ontstaan door het specifieke destillatieproces van etherische oliën. Er zijn vele toepassingsmogelijkheden voor hydrolaten en elk hydrolaat heeft zijn eigen specifieke werking. Ze zijn zo zacht dat ze geen irritatie aan huid en slijmvliezen veroorzaken en daarom uitermate geschikt voor de verzorging van de gevoelige huid en de baby- en kindhuid. Je kunt hydrolaten onverdund op de huid toepassen. Alle hydrolaten zijn verkoelend, ontstekingsremmend en genezend. Daarnaast heeft ieder hydrolaat haar specifieke eigenschappen. Zie ook hieronder voor de diverse beschrijvingen van de hydrolaten Een hydrolaat is goed te gebruiken in zelfgemaakte cosmetica. Denk maar eens aan rozen of lavendelhydrolaat als gezichtstonic. Of zelfgemaakte oogmakeup remover met  amandelolie  en rozenhydrolaat...

Lees meer

Koken met Etherische oliën

  18-09-2017  

Koken met etherische olie is misschien niet iets waar je meteen aan denkt maar etherische olie is een prima smaakmaker in gerechten. Bij meer en meer koks vinden etherische oliën, hydrolaten en essences een plaats in de buurt van het fornuis. De intensiteit en de nieuwe smaakcombinaties die deze producten schenken, overtuigen hen. De reden waarom meer en meer koks – zowel professioneel als liefhebbers – gek zijn van etherische oliën en hydrolaten is omdat ze zoveel nieuwe mogelijkheden bieden qua combinatie van smaken. En heel zuinig want je hebt er maar weinig van nodig omdat het zo geconcentreerd is. Vaak is 1 druppel of een beetje op een tandenstoker al voldoende om een subtiele smaak aan je gerecht te geven. Daarom hier een kleine waarschuwing: de enorme concentratie van...

Lees meer| Meer

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.